Една от водещите фирми в Лондон подготвя съдебно дело срещу криптокралицата

...
Една от водещите фирми в Лондон подготвя съдебно дело срещу криптокралицата
Коментари Харесай

Измамени от Ружа Игнатова започват дело в Лондон

Една от водещите компании в Лондон подготвя правосъдно дело против " криптокралицата " Ружа Игнатова, която е посочена за началник на лъжливата скица с криптовалута, наречена OneCoin.

" Мишкон де Рея ", измежду чиито клиенти са принцеса Даяна и активистката срещу Брекзит Джина Милър, възнамерява групов иск във Върховния съд, разкрива уеб сайтът от групата на Daily mail -.

Игнатова играе централна роля в популяризиранете само че " една от най-големите измами в историята ". Тя изчезна през 2017 година и е в листата на ФБР с най-издирваните хора, като американските управляващи оферират 250 000 $ за информация, водеща до нейното арестуване.

" Мишкон де Рея " има за цел да възвърне средствата, изгубени от вложителите при измамата, като ищците могат да се записват на правилото " без облага, без такса ".

" Искът има за цел да реализира най-малко отчасти обезщетение за вложителите, които са претърпели загуби вследствие на измамата ", сподели сътрудникът Раймал Презад.
 Франк Шнайдер,
Шпионин и " дясна ръка " на Ружа Игнатова изчезна мистериозно във Франция

Главният проектант на крипто измамата OneCoin е бил под домакински арест

42-годишната жена, родена в България, се търси за хипотетичната й роля в извършаването на машинация с криптовалута, известна като OneCoin.

Файлове от срещи на Европол, прегледани от BBC, демонстрират, че търсената от ФБР жена е знаела за опитите да бъде задържана месеци преди да изчезне.

Полицейските документи бяха предадени на подкаста The Missing Cryptoqueen от Франк Шнайдер, някогашен разузнавач и приближен консултант на Игнатова.

Шнайдер твърди, че метаданните на файловете допускат, че тя е получила информацията посредством личните си контакти в България.

Сега той е изправен пред изгонване в Съединени американски щати за хипотетичната си роля в измамата с OneCoin.
 История като тази на Ружа Игнатова: Сам Банкман-Фрайд може да лежи в пандиза до живот, в случай че в миналото го арестуват
История като тази на Ружа Игнатова: Сам Банкман-Фрайд може да лежи в пандиза до живот, в случай че в миналото го арестуват

Фактите приказват, че липсват минимум 8 милиарда $ средства на негови клиенти

Полицейските досиета съдържат презентации, направени на среща на Европол " Операция Сателит " в Хага на 15 март 2017 година

Според документите на срещата са участвали ФБР, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и окръжният прокурор на Ню Йорк. Присъствали са и чиновници от Англия, Германия, Холандия, Дубай и България.

Документите включват детайлности за американските управляващи, които имат " почитан конфиденциален осведомител ", банкови сметки в OneCoin, получаващи средства от вложители, и несполучливи опити на английската полиция на Лондон да разпита самата Ружа Игнатова.

ФБР не разяснява документите на Европол, само че специфичен сътрудник Пол Робъртс споделя за подкаста: " Имаше следствия по целия свят против нея и против OneCoin като цяло, за доста от които тя беше научила заради дейности на правоприлагащите органи в други страни. "
 От фантазия за личен остров до епична финансова машинация: Филм споделя по какъв начин Ружа Игнатова се трансформира в криптокралица
От фантазия за личен остров до епична финансова машинация: Филм споделя по какъв начин Ружа Игнатова се трансформира в криптокралица

Филмът разказва историята на подправената криптовалута и нейния харизматичен създател

Припомняме, че Ружа Игнатова се качва на полет от София за Атина през 2017 година и по-късно изчезва безследно. Преди това тя съумява да открадне най-малко 4 милиарда $ посредством комплицирана машинация с подправената криптовалута OneCoin.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР